Galerie in de Kerkstraat

Kunstenaars

Terug
Tom Smetsers

Tom Smetsers, autodidact, geboren in Tegelen (1982), thans wonend in Reuver. Zijn drijfveren hebben geen filosofische of maatschappelijke achtergrond; hij wil met interessante vormen de wereld een beetje mooier maken. De kunst heeft hem gevangen. In 2005, tijdens een reis in Maleisië fotografeerde hij vele bijzondere schelpen. Hij was gefascineerd door hun vorm. Nietsvermoedend werden de foto’s van deze weekdieren het startschot van een creatief proces, nog niet wetend waar het toe zou leiden.
Ruim zeven jaar is hij nu actief als beeldend kunstenaar. Tom kwam in het atelier van zijn vader met verscheidene materialen in aanraking en leerde vele technische aspecten van het kunstenaarschap. Een tweede leermeester was Geert Verstappen. Hij liet Tom zien dat de mens voortdurend op zoek is naar spanning in vorm en dat de juiste verhoudingen essentieel zijn. De derde man in de rij is de Tegelse kunstenaar Sjer Jacobs.
Tom; ‘kleine aanwijzingen waren genoeg om veel van hem te leren’.

Tom werkt voornamelijk met koper en glas. Hij maakt Koper-Glas Sculpturen, Koper- Sculpturen, Cot-Ten Staal sculpturen en sinds kort driedimensionale Wand-sculpturen. De glastechnieken die hij gebruikt zijn zowel Fusing, Pate de verre, als vlak verlijmingen.

Zonder titel. Verkocht
Zonder titel. Verkocht
Koper en steen. Hoogte 33 cm.
Tom Smetsers
Schaal
Schaal
Glas: 30 x 30 cm
Tom Smetsers
Schaal
Schaal
Glas. 25 x 25 cm
Tom Smetsers