Galerie in de Kerkstraat

Exposities/Nieuws

08-05-2023. We hebben nieuwe beelden van Bob Lejeune binnen. Rijk aan vorm en mooi verhalend.

+-+-+-+-

03-05-2021 Nieuw in onze collectie is kunstenaar Eugène Terwindt.  Eugène is niet alleen beeldend kunstenaar maar ook monumentaal ontwerper. Daarnaast was hij leraar (binnen- en buitenland), gecommitteerde, kunst adviseur, en schreef hij vele artikelen over kunst. Na eerst bouwkunde (HTS)  te hebben gestudeerd, studeerde hij in 1969 af aan ArtEZ  als monumentaal kunstenaar en kreeg de Academie Prijs. Begonnen als conceptueel/abstract kunstenaar kwam er in de loop der jaren meer figuratie in. Zijn beelden zijn o.a. te zien in Utrecht, Eindhoven, Groningen, Leusden, Gees.

+-+-+-+-

Mocht u op de site iets zien waarin u serieus geïnteresseerd bent, dan kunt u ons dat laten weten via galerieindekerkstraat@hetnet.nl of mij, Harman, bellen op 06-42569776, zodat we een oplossing vinden om dit kunstwerk bij u thuis te bekijken,  waarna u beslist over wel of niet kopen.
+-+-+-+

Nieuw op deze site is het onderdeel ‘Overige Kunstenaars’, waar we kunstwerken van diverse kunstenaars, waarmee we geen directe samenwerking hebben, voor weinig geld aanbieden. Een leuke kans om een goed en echt kunstwerk te kunnen kopen.

+-+-+-+

Wij geloven in de kracht van de verbeelding. Even  je omgeving verliezen door kunst dat een verhaal, een emotie oproept. Even verdwijnen in dat wat een beleving oproept door vormen van herkenning. Onze kunstenaars zijn hier in de loop der jaren op uitgekozen en voelen zich hierin thuis.

Kunst kijken zien wij dan ook als een verrijking van je beleving. Daarom denken wij dat het goed is veel kunst te bekijken. Bij ons kan dit. Wij hebben altijd kunstwerken in huis van 35 verschillende kunstenaars. Je kunt zeggen dat onze galerie een kleine kunstbeurs is, zoals de Tefaf of de KunstRai. De kunstenaars zijn door mij gekozen vanuit het hart, dat begint te kloppen als ambachtelijkheid en authenticiteit elkaar raken. Natuurlijk is de kunst in onze galerie te koop. Laten we daar rustig de tijd voor nemen. Bij interesse nemen we ook de site van de kunstenaar door. Ziet u daarop iets wat u aanspreekt, dan is 1 telefoontje genoeg om te weten of het werk nog beschikbaar is. Met al onze kunstenaars hebben we een goed contact. En prijsverschillen? Geen zorgen daarover, want die zijn er niet. Tot spoedig.

+-+-+-+
Al vanaf 1995 dé galerie voor hedendaagse figuratieve kunst.
Drie ruimtes kunst, met ieder een eigen sfeer.