Galerie in de Kerkstraat

Exposities/Nieuws

1-8-2022. We gaan voor het eerst exposeren op de Affordable Art Fair 2022. Deze wordt gehouden van 26 t/m 30 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam. We gaan daar de nieuwste werken exposeren van Ad Arma, Jasper van Deutekom, Frank Vanhooren en Roland Dutel. (en hopelijk enkele werken van Peter Harskamp).

De maanden november en december van dit jaar staan gereserveerd om de nieuwste werken van Ad Arma te exposeren. Zijn uitverkiezing tot “briljante kunstenaar van 2022” gaf een mooie gelegenheid om een nieuw boek over Ad zijn werk tussen 2007 (hij was toen kunstenaar van het jaar) en nu uit te gaan geven. Het boek zal als eerste gepresenteerd gaan worden tijdens de AAF en zal natuurlijk ook tijdens zijn expositie in de galerie te zien en te koop zijn. Er gaan 100 boeken uitgegeven worden als speciale uitgave met daarbij een origineel werk van Ad. Deze is te koop voor € 150,00 en er zijn momenteel (1-8-2022) nog 30 te verkrijgen. . Mocht u interesse hebben kunt u contact met ons opnemen.  Gaan wij deze voor u graag reserveren.

+-+-+-+-

Nieuw in onze collectie is kunstenaar Eugène Terwindt.  Eugène is niet alleen beeldend kunstenaar maar ook monumentaal ontwerper. Daarnaast was hij leraar (binnen- en buitenland), gecommitteerde, kunst adviseur, en schreef hij vele artikelen over kunst. Na eerst bouwkunde (HTS)  te hebben gestudeerd, studeerde hij in 1969 af aan ArtEZ  als monumentaal kunstenaar en kreeg de Academie Prijs. Begonnen als conceptueel/abstract kunstenaar kwam er in de loop der jaren meer figuratie in. Zijn beelden zijn o.a. te zien in Utrecht, Eindhoven, Groningen, Leusden, Gees.

+-+-+-+-

Mocht u op de site iets zien waarin u serieus geïnteresseerd bent, dan kunt u ons dat laten weten via galerieindekerkstraat@hetnet.nl of mij, Harman, bellen op 06-42569776, zodat we een oplossing vinden om dit kunstwerk bij u thuis te bekijken,  waarna u beslist over wel of niet kopen.
+-+-+-+

Nieuw op deze site is het onderdeel ‘Overige Kunstenaars’, waar we kunstwerken van diverse kunstenaars, waarmee we geen directe samenwerking hebben, voor weinig geld aanbieden. Een leuke kans om een goed en echt kunstwerk te kunnen kopen.

+-+-+-+

Wij geloven in de kracht van de verbeelding. Even  je omgeving verliezen door kunst dat een verhaal, een emotie oproept. Even verdwijnen in dat wat een beleving oproept door vormen van herkenning. Onze kunstenaars zijn hier in de loop der jaren op uitgekozen en voelen zich hierin thuis.

Kunst kijken zien wij dan ook als een verrijking van je beleving. Daarom denken wij dat het goed is veel kunst te bekijken. Bij ons kan dit. Wij hebben altijd kunstwerken in huis van 35 verschillende kunstenaars. Je kunt zeggen dat onze galerie een kleine kunstbeurs is, zoals de Tefaf of de KunstRai. De kunstenaars zijn door mij gekozen vanuit het hart, dat begint te kloppen als ambachtelijkheid en authenticiteit elkaar raken. Natuurlijk is de kunst in onze galerie te koop. Laten we daar rustig de tijd voor nemen. Bij interesse nemen we ook de site van de kunstenaar door. Ziet u daarop iets wat u aanspreekt, dan is 1 telefoontje genoeg om te weten of het werk nog beschikbaar is. Met al onze kunstenaars hebben we een goed contact. En prijsverschillen? Geen zorgen daarover, want die zijn er niet. Tot spoedig.

+-+-+-+
Al vanaf 1995 dé galerie voor hedendaagse figuratieve kunst.
Drie ruimtes kunst, met ieder een eigen sfeer.