Galerie in de Kerkstraat

Kunstenaars

Terug
Roland Dutel

Roland Dutel is geboren in Andrézieux in Frankrijk (1955). Hij woont en werkt in Dieulefit (Frankrijk).
Roland is een autodidact. Deze bijzondere kunstenaar maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan materialen in zijn schilderijen/panelen en sculpturen. Hij beschildert en bewerkt ze met metaal, keramiek, papier, glas, spiegelfragmentjes en stukjes aardewerk. Kleurrijk en boeiend om naar te kijken.

Roland over kunst:
“Ik kan kunst niet definiëren. Om de waarheid te zeggen; dat maakt mij ook niet veel uit. Praten over kunst is als het praten over de liefde. Je bent altijd naar de juiste bewoording aan het zoeken.”
“Je gebruikt een paar zinnen die nooit meer kunnen zijn dan een benadering, een beeld, een fragment van een ster in het zwarte gat van je gedachten, je geheugen, je droom of je leven.”
“Praten over liefde betekent eigenlijk zeggen: ik hou van.., óf ik houd van je, óf ik hou van jullie allemaal. Uiteraard is dat niet voldoende. Dus proberen we een zo groot mogelijk aantal redenen te vinden om dat dan te rechtvaardigen. Liefde is niet origineel. Het is gewoon van essentieel belang. Liefde geeft je de kracht de dood te accepteren als die verschijnt.
“Kunst is soms ook juist die kracht én een enorme stormachtige lach in het gezicht van de afschuwelijke schaduw van de dood.”