Galerie in de Kerkstraat

Kunstenaars

Terug
Anneke Elhorst

Anneke Elhorst, geboren te Aalsmeer (1950) volgde haar opleiding aan de Ruudt Wackers Academie te Amsterdam (1996-2000) en exposeert sinds 2001 bij verschillende galeries in Nederland, Belgie en Spanje. Haar werk bevindt zich reeds in vele particuliere en bedrijfscollecties. Het merendeel van Anneke's werk bestaat uit stillevens op groot formaat.

Door te spelen met de compositie, leegte, perspectief en het opblazen van het formaat van voorwerpen zorgt zij voor een prettig soort vervreemding. De ruimtelijkheid in haar werk wordt in grote mate door het licht en de lichtval bepaald. Zij hanteert verschillende schildertechnieken, wat kan variëren van dik in de verf tot verfijnde glacerende lagen. Anneke kiest niet voor een bepaalde stijl, maar haar handschrift is duidelijk herkenbaar.

Anneke vindt haar inspiratie in de realiteit, in alledaagse voorwerpen zoals servies, bestek, een kom, een glas, fruit, bloemen of een landschap. Op het eerste gezicht lijkt haar werk pure fijnschilderkunst, maar de composities zijn opgezet met redelijk grove penseelstreken. De sobere achtergronden zijn opgebouwd uit subtiele kleuren met licht- en schaduwwerking.